neděle 1. dubna 2018

Velikonoce a jaro u nás

Přijde mi, že ty Velikonoce letos přišly nějak rychle. Příště to chce lepší plán nebo větší vykřičník do diáře. :) Začali jsme s dětmi chodit víc do lesa a je to perfektní. Nepotřebují k radosti vůbec nic. Pár klacíků a bahnitý kopec, po kterém se můžou klouzat. Kalhoty potom sice vypadají více hnědé než jakékoli jiné, ale stojí to za to. :)


Doma jsem se začátkem jara začala zvolna... nejdřív jsem do misky nasypala hustě pšenici (osení už je krásně vysoké) a v okně dětského pokoje začaly "růst" tulipány. Vázu s vrbovými proutky a zlatým deštěm nemám v našem pidibytě kam dát, a tak zůstaly na parapetu na chodbě, kde dělají radost všem v domě - než začnou opadávat :). Taky začínáme jíst hodně zeleného, takže na chlebu nechybí ani řeřicha. Medvědí česnek teprve začíná růst, tak chystáme košíky. :)
Dokonce jsme s dětmi i něco málo vyrobily, ale Kubu to zatím vůbec nebere a Tez spíš kouká, co se jak otevírá a šroubuje, takže jsme to vzdali a šli raděj zase do lesa :).


Poslední dobou se víc zajímám o vaření a pečení, a tak je kromě vánočky (kterou milujeme) na stole i beránek, povedený kváskový chleba a domácí pletýnky. Mazanec letos asi už nestihnu, protože bychom ho neměli kdy sníst, ale recept je nachystaný na příští rok.


Letos nejsme na Velikonoční pondělí komplet, a tak si kluci upletli pomlázku už o trochu dřív a postupně chodíme po rodině už od Velkého pátku. Aspoň si Kubík může pomlázku pomaličku dávkovat. :)


Dnes je v plánu natrhat venku něco malého a zeleného a odpoledne nebo navečer barvení vajíček.. Skvělý článek ohledně přírodního barvení vajec tady.


Žádné komentáře:

Okomentovat